Displays waaruit passie spreekt

Vinke display logo
Vinke Display BV
Spinveld 20
4815 HS Breda
T: +31-76-522 38 90
E: info@vinkedisplay.com
 • Schumacher Packaging neemt Vinke Display over

  by Desiree Franken | jun 17, 2014
  De Duitse golfkartonproducent Schumacher Packaging heeft het Nederlandse Vinke Display in Breda overgenomen. De Schumacher Packaging Group is een familiebedrijf en een van de grootste fabrikanten van verpakkingen uit golfkarton en massief karton. De overname van Vinke Display sluit aan op de opening van de nieuwe Schumacher-golfkartonfabriek in Greven die mei jl. plaatvond.
  Schumacher Packaging zal dankzij de overname van Vinke haar huidige en nieuwe klanten in Nederland en België nog beter kunnen ondersteunen, meldt het bedrijf.

  Strategisch plan
  "Vanaf de beslissing voor de nieuwbouw in Greven, hadden we een plan om een ​​verkoop- en logistieke aanwezigheid te creëren in Nederland", legt algemeen directeur Björn Schumacher uit. "De Benelux is een van de belangrijkste doelmarkten voor de fabriek in Greven. Vinke Display in Breda, dat direct aan de Belgische grens ligt, biedt de ideale omstandigheden om onze aanwezigheid op de markt en in de regio te vergroten."


  Vinke Display had vorig jaar een jaaromzet van ongeveer 10 miljoen euro. "De locatie in Breda is voor Schumacher Packaging strategisch relevant want wij hebben in deze regio veel merkfabrikanten als klant. Breda is voor ons niet alleen een verkoop- en logistieke vestiging, we willen daar ook onze Nederlandssprekende klanten adviseren en verpakkingen voor hen gaan ontwikkelen."

  Continuïteit
  "De continuïteit is gewaarborgd in Breda door Luc Swaenen, voormalig mede-eigenaar en directeur van Vinke Display. Hij wordt de nieuwe Managing Director Schumacher Packaging in Breda."

  www.schumacher-packaging.com
 • Loopbaan-orientatie Newman College

  by Desiree Franken | okt 31, 2013

  In het kader van de jeugd heeft de toekomst, heeft onze studio afgelopen week 3 dagen mavo 2 klassen van het Newman college te Breda op bezoek gehad.

  De leerlingen hebben uitgebreid kennis gemaakt met eigenschappen van karton, hebben een workshop gehad en rondleiding door de productie.

  De komende 8 weken gaan ze met alle informatie die ze hebben opgedaan aan de slag en presenteren daarna de resultaten van hun fictieve ontwerpopdracht!

 • Geschenk van personeel

  by Desiree Franken | okt 15, 2013

  Als dank en waardering voor de afgelopen 50 jaar, heeft het voltallig personeel flink gespaard om een mooi geschenk te kunnen overhandigen aan Jan Vinke en Luc Swaenen.

  Het geschenk is een schitterend bronzen beeld geworden vol symboliek en persoonlijke verwijzingen van de Bredaase kunstenaar Felix van Breugel.

  Wij zijn er erg trots op en het beeld is vanaf vandaag te bewonderen bij onze receptie!

 • Sponsoractie Vinke Display groot succes!

  by Desiree Franken | okt 11, 2013

  Uit dankbaarheid dat Vinke Display dit jaar haar 50ste verjaardag kan vieren, hebben wij een sponsoractie georganiseerd met ons personeel, klanten en leveranciers. Deze actie had als doel om mooie goede doelen/initiatieven, die het in deze tijden moeilijk hebben, maar veel voor de samenleving betekenen te ondersteunen.

  Inmiddels hebben we meer dan 20 goede doelen kunnen helpen.

  Het goede doel dat het meest gekozen werd is Stichting Kinderen Kankervrij - KIKA. Deze stichting hebben we afgelopen donderdag 3 oktober extra in het zonnetje gezet dmv overhandiging van een cheque van € 15.000,-!

  Bij deze willen wij iedereen hartelijk danken die een bijdrage heeft geleverd aan deze mooie actie !

 • Vinke sponsort Elfenbos de Spronkel

  by Desiree Franken | feb 05, 2013

  Afgelopen zondag, 3 februari, ging de wens van Lisa Minnella (16 jaar)  in vervulling, haar boek 'Elfenbos de Spronkel' werd officieel gepresenteerd aan een groot publiek. Ook Vinke Display was hierbij aanwezig! Eén van onze werknemers, Sanne Kuijpers, heeft zich in haar vrije tijd belangeloos ingezet voor het gehele ontwerp van het kleurrijke prentenboek en Vinke Display is sponsor van de prachtige verzendverpakkingen!

   

  Lisa Minnella
  Lisa werd op 8-jarige leeftijd ernstig ziek en bracht sindsdien veel tijd in het ziekenhuis door. Ze schreef het boek 'Elfenbos de Spronkel' met als doel andere zieke kinderen te helpen zich te verplaatsen in de fantasiewereld van het Elfenbos waarin zij opnieuw keuzes kunnen maken in een leven waarin zij beperkt zijn door hun ziekte of situatie.

  Met behulp van 200 donaties van individuen en bedrijven kon het boek in eigen beheer uitgegeven worden. Ook hebben drukkerij Gianotten en haar toeleveranciers een groot deel van de kosten voor de eerste druk op zich genomen waardoor er maar liefst 2000 boeken gedrukt konden worden! Hiervan kunnen 1500 exemplaren  gratis ter beschikking gesteld worden aan kinderen in onder andere 20 Nederlandse ziekenhuizen via stichting de Regenboogboom.

   

  Shary An Nivillac (van the Voice of Holland) draagt Lisa een warm hart toe en zet zich in als ambassadeur voor 'Elfenbos de Spronkel' om zieke kinderen even hun problemen te laten vergeten.

  Het verhaal van Elfenbos de Spronkel
  Elfenbos de Spronkel is een boek geschreven voor kinderen van 2 tot 12 jaar die even willen wegdromen. Het boek is bedoeld voor kinderen die een eigen plekje nodig hebben waar ze even niet verdrietig of ziek zijn, een plek waar ze even hun zorgen kunnen vergeten.
  In het boek word je meegenomen door elfje Lisa in de magische wereld van Elfenbos de Spronkel. Het boek nodigt je uit om je te verplaatsen in de fantasiewereld van het elfje Lisa.

  Realisatie van Lisa's wens
  In januari 2012 kwam Lisa's wens via stichting de Regenboogboom in handen van Caroline Hermans. Zij besloot samen met haar collega's Margriet Westerink, Marine Clement en Marjolijn Voesten de handen ineen te slaan om deze wens te realiseren. Samen met grafisch ontwerpsters DearLily (Sanne Kuijpers en Wietske Doreleijers) is de prachtige vormgeving in scrapbook stijl tot stand gekomen waarbij een combinatie is gebruikt van originele tekeningen (van Lisa's vriendin Laura Marienus en Rudine Bijlsma) en echt fotomateriaal.

   

  Voor meer informatie, of het bestellen van Elfenbos De Spronkel: www.lisa4kids.nl

 • Vinke is milieubewust bezig!

  by Desiree Franken | jan 24, 2013

  Vinke Display heeft de ambitie om ten opzichte van de samenleving waarin zij opereert bij te dragen aan de milieu verantwoordelijkheid.

  Zo is eind 2010 een nieuwe hoogrenderende verbrandingsketel aangeschaft. Door middel van een optimale tijdsafstelling en deze aanschaf heeft Vinke een daling van het gas verbruik van 70% in 2011 gerealiseerd.

  Vanaf januari 2012 rijdt onze eerste elektrische auto rond. Onze account manager Frank is de trotse bestuurder van een Opel Ampera. Met deze auto wordt er een reductie bewerkstelligt van de CO2 uitstoot, fijnstof (roet) en stikstofoxiden.

   

 • Sinterklaas!

  by Desiree Franken | dec 03, 2012

  Afgelopen zondag 2 december hebben Sinterklaas en zijn Pieten een bezoek gebracht aan Vinke Display.

  Na het maken van tekeningen, liedjes zingen en veel gedans, werden alle kinderen en kleinkinderen van (oud)medewerkers geweldig verwent met veel cadeaus en snoepgoed.

  Dank je wel Sinterklaas en hopelijk tot volgend jaar!

   

 • Packaging Innovations 2012

  by Desiree Franken | nov 28, 2012

  Vinke Display staat op de Packaging Innovations beurs van 2012 te Amsterdam.

  Deze beurs vindt plaats op woensdag 28 november 11.00 - 18.00 uur en donderdag 29 november 11.00 uur - 16.00 uur. Vinke zal hier o.a. een connector-systeem laten zien die ontwikkeld is samen met CHEP.

 • Beer heeft een vriendje

  by Desiree Franken | nov 15, 2012

  Ons kunstproject De Beer (lees hier alles over op onze website onder Vinke in het nieuws), heeft een vriendje.

  Hoewel de Beer momenteel in Zurich verblijft, staat er sinds gisteren een vriend van hem in Tilburg. We hebben een super groot en hip spaarvarken gemaakt voor de fima Interpolis en zijn ook hier super trots op.

 • Trotse papa

  by Desiree Franken | okt 30, 2012
  Onze collega Erland is maandag 29 oktober samen met zijn vriendin Caroline de trotse papa en mama geworden van een dochtertje Liv. Ze is 50 cm en weegt 3335 gram.
 • Bedrijfszekerheid IT platform geoptimaliseerd

  by Desiree Franken | jul 03, 2012
  Vinke Display heeft in de afgelopen maand een volledige uitwijklocatie voor het IT platform gerealiseerd. Zowel bij kleine als bij grote IT calamiteiten heeft Vinke de mogelijkheid om binnen 1 uur het volledige IT platform op een derden locatie "in de lucht" te krijgen.
 • Chupa Chups fiets

  by Peter Mathijssen | jul 03, 2012

  Na de productie en levering van levensgrote fietstheaters ten behoeve van een win actie voor een originele Chupa Chup fiets, bleken de fietsen bestemt voor deze actie nog in China te staan.

  In 3 dagen tijd heeft Vinke Display kartonnen life size fietsen geproduceerd, zodat de actie toch kon doorgaan bij de supermarkten.

  Resultaat: een super display actie en een hele tevreden klant, die ons als verrassing een mooie taart kwam brengen ;)

   

 • VUT - AD van Gestel

  by Admin Admin | dec 29, 2011

  28 december 2011 hebben wij met het gehele personeel van Vinke Display afscheid genomen van onze bedrijfsleider Ad van Gestel. Na ruim 30 jaar werkzaam te zijn geweest bij Vinke Display gaat hij per 1 januari met de welverdiende VUT. Ad wordt opgevolgd door Antoon Kastelijn.

  29 Comments
 • Introductie nieuwe huisstijl

  by Admin Admin | nov 30, 2011

  Binnenkort viert Vinke Display zijn 50e verjaardag. 

  Vinke Display stond mee aan de wieg van POS en Displays in Nederland en België.  Ook vandaag hebben we een leidende positie in deze markt.

  We combineren onze ervaring met een grenzeloze passie voor onze klanten en voor ons vak.

  Aan deze ervaring en passie willen we uitdrukking geven met een nieuw gezicht, een nieuwe huisstijl, een nieuw logo.