Displays waaruit passie spreekt

Vinke display logo
Vinke Display BV
Spinveld 20
4815 HS Breda
T: +31-76-522 38 90
E: info@vinkedisplay.com

Vinke sponsort Elfenbos de Spronkel

by Desiree Franken | feb 05, 2013

Afgelopen zondag, 3 februari, ging de wens van Lisa Minnella (16 jaar)  in vervulling, haar boek 'Elfenbos de Spronkel' werd officieel gepresenteerd aan een groot publiek. Ook Vinke Display was hierbij aanwezig! Eén van onze werknemers, Sanne Kuijpers, heeft zich in haar vrije tijd belangeloos ingezet voor het gehele ontwerp van het kleurrijke prentenboek en Vinke Display is sponsor van de prachtige verzendverpakkingen!

 

Lisa Minnella
Lisa werd op 8-jarige leeftijd ernstig ziek en bracht sindsdien veel tijd in het ziekenhuis door. Ze schreef het boek 'Elfenbos de Spronkel' met als doel andere zieke kinderen te helpen zich te verplaatsen in de fantasiewereld van het Elfenbos waarin zij opnieuw keuzes kunnen maken in een leven waarin zij beperkt zijn door hun ziekte of situatie.

Met behulp van 200 donaties van individuen en bedrijven kon het boek in eigen beheer uitgegeven worden. Ook hebben drukkerij Gianotten en haar toeleveranciers een groot deel van de kosten voor de eerste druk op zich genomen waardoor er maar liefst 2000 boeken gedrukt konden worden! Hiervan kunnen 1500 exemplaren  gratis ter beschikking gesteld worden aan kinderen in onder andere 20 Nederlandse ziekenhuizen via stichting de Regenboogboom.

 

Shary An Nivillac (van the Voice of Holland) draagt Lisa een warm hart toe en zet zich in als ambassadeur voor 'Elfenbos de Spronkel' om zieke kinderen even hun problemen te laten vergeten.

Het verhaal van Elfenbos de Spronkel
Elfenbos de Spronkel is een boek geschreven voor kinderen van 2 tot 12 jaar die even willen wegdromen. Het boek is bedoeld voor kinderen die een eigen plekje nodig hebben waar ze even niet verdrietig of ziek zijn, een plek waar ze even hun zorgen kunnen vergeten.
In het boek word je meegenomen door elfje Lisa in de magische wereld van Elfenbos de Spronkel. Het boek nodigt je uit om je te verplaatsen in de fantasiewereld van het elfje Lisa.

Realisatie van Lisa's wens
In januari 2012 kwam Lisa's wens via stichting de Regenboogboom in handen van Caroline Hermans. Zij besloot samen met haar collega's Margriet Westerink, Marine Clement en Marjolijn Voesten de handen ineen te slaan om deze wens te realiseren. Samen met grafisch ontwerpsters DearLily (Sanne Kuijpers en Wietske Doreleijers) is de prachtige vormgeving in scrapbook stijl tot stand gekomen waarbij een combinatie is gebruikt van originele tekeningen (van Lisa's vriendin Laura Marienus en Rudine Bijlsma) en echt fotomateriaal.

 

Voor meer informatie, of het bestellen van Elfenbos De Spronkel: www.lisa4kids.nl